Septembarska Visa kampanja je završena. Detaljnije ovdje

Korpa

Vaša korpa je prazna.

Pogledajte našu široku ponudu proizvoda i pronađite nešto što vam se sviđa!

Priča o prirodi!

22.03.2022.

Tekne Winter Forest kolekcija

Naša najnovija kolekcija Winter Forest inspirisana je brezovim šumama u ranu zimu, kada samo tanak sloj snijega prekriva crno tlo i uvelo lišće. Priziva mračne noći pune pucketanja mraza i rana jutra kad mraz i hladnoća grle tanke i ogoljene grane drveća…

Svaka kolekcija Tekne studija je inspirisana jednim malim fenomenom iz prirode. Sa našim nakitom mi pokušavamo dočarati naše, ljudske, emocionalne reakcije na prirodu. Jana, koja je naš dizajner, istražuje ove emocije prisjećajući se uspomena iz djetinjstva, malih sličica iz memorije koje pokušava oživjeti kroz svaku kolekciju! 

U našem studiju možete pronaći sve proizvode od keramike. Pored nakita izrađujemo i posuđe na grnčarskom kolu. To je posuđe koje je potpuno sigurno za konzumaciju jela i pića i koje je dugovječno. Svaka šoljica, tanjir ili zdjela su unikati, a opet su napravljeni da budu u svakodnevnoj upotrebi.

Tekne Winter Forest kolekcija

Mi nismo samo umjetnički studio, nego i mali biznis koji uvijek radi na tome da doda veću vrijednost svom proizvodu! Od svog osnivanja radimo na tome da poboljšamo dizajn i kvalitetu svojih proizvoda, ali to nije dovoljno! Uvijek radimo i na tome da svojim kupcima olakšamo put kojim nabavljaju naše proizvode.Da bi internet trgovina bila što lakša i transparetnija za naše kupce, bez dodatnih troškova na koje niko od nas ne računa prije narudžbe, odlučili smo se da svima u BiH ponudimo besplatnu dostavu! Dosta dugo je internet trgovina u BiH  bila u podređenom položaju u odnosu na fizičku zbog relativno visokih cijena dostave! Uz pomoć OREA-e smo uspjeli da prevaziđemo tu prepreku i ponudimo našim kupcima iste uslove kao kada kupuju proizvode u radnjama! 

Tekne je na više načina usko povezan sa prirodom! Crpimo direknu inspiraciju iz nje,a naš studio se nalazi u bliskom kontaktu sa živim svijetom oko nas.Naš studio je smješten u jednom magičnom voćnjaku, na obroncima brda, okružen livadama i šumama! 

Tekne Winter Forest kolekcija

Porculan i glina su materijali koje koristimo i oni su u svojoj suštini grumeni zemlje, komadi tla, koje obrađujemo i od njih pravimo novu interpretaciju prirode. 

Želimo da sačuvamo svoju inspiraciju, uložimo dugoročno u održivost materijala od kojih pravimo naše proizvode i zato vraćamo prirodi sve ono što je ona nama dala! Tekne u svom studiju koristi isključivo recikliranu vodu i materijale koji se reciklirani i dugovječni, a sada prelazimo i na solarnu energiju! Jedan keramički studio koristi dosta električne energije da bi mogao da peče svoje proizvode na temperaturama i do 1200 stepeni i zato smo se odlučili na ovaj korak! Naši proizvodi i proizvodnja postaju u potpunosti ekološki održivi i imaju nizak stepen uticaja na prirodu! 

Ponosni smo na ovu veliku investiciju i nadamo se da ćemo uskoro, uz vašu pomoć, biti u mogućnosti ne samo da pozitivno utičemo na održavanje eko sistema nego da direktno doprinesemo njihovom oporavku!